Fris & Fruitig

contact
Menu

Menu

Praten

Contact

Zien

  • Fris & Fruitig HQ
  • Brouwerijstraat 1
  • 7523XC Enschede
  • The Netherlands

Home / Werkwijze

Onze werkwijze

Van doel naar eindproduct, samen

vrijblijvend advies?

Wij werken volgens de agile & scrum methode. Hierbij is het doel zo snel mogelijk een werkend product op te leveren, waarna er al direct getest kan worden. Hierna wordt het product uitgebouwd en verbeterd op basis van feedback.

Dit komt neer op meerdere korte perioden (sprints) van 2 tot 4 weken waarin enkele functionaliteiten van begin tot eind geïmplementeerd worden. Iedere periode bevat het conceptualiseren, ontwerpen, implementeren en testen van enkele functionaliteiten. Dit levert na iedere periode een functioneel en te testen product op. Tijdens een feedbacksessie kijken we met samen met jou of de ontwikkelde functionaliteiten aan de wensen voldoen en welke functionaliteiten er in de volgende sprint ontwikkeld zullen worden.

Voorafgaand aan de ontwikkeliteraties analyseren we het doel en de doelgroep van de applicatie. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de applicatie het doel behaalt en daadwerkelijk gebruikt wordt.

Analyse

Conceptualisering

Ontwerp

Ontwikkeling

Testen

Release

Feedback

Analyse

Het doel

De eerste stap is het vaststellen van het doel van het systeem. Hierbij brengen we helder naar voren welke behoeften het systeem vervullen moet voor de klant en de eindgebruiker. Op basis van dit doel zal het systeem verder ontwikkeld worden.

De doelgroep

Het eindproduct is pas een succes als het gebruikt wordt. Door de achtergrond en wensen van de eindgebruikers in kaart te brengen kunnen we het design en de functionaliteiten aanpassen op de doelgroep.

Conceptualisering

Tijdens het conceptualiseren leggen we naar aanleiding van het doel en de doelgroep, samen met jouw wensen, de benodigde functionaliteiten van het systeem vast. Indien er al wensen voor bepaalde functionaliteiten zijn kijken we samen of deze op de beste manier het doel kunnen behalen en of er nog meer functionaliteiten nodig zullen zijn. Ook kijken we tijdens deze stap wat voor systeem er geschikt is voor het implementeren van de functionaliteiten. Is er een maatwerk CMS / beheersysteem nodig? Wordt het een webapplicatie of is de native experience geschikter voor het behalen van het doel? Hoe schaalbaar moet het product worden?

Als onderdeel van de ontwikkelcyclus denken we tijdens dit onderdeel de functionaliteiten in kwestie verder uit, zodat duidelijk is wat we zullen ontwerpen.

Ontwerp

Tijdens de ontwerpfase schetsen we eerst de functionaliteiten eerst grof uit in wireframes en kleuren we deze daarna verder in tijdens het visueel design. De ontwerpen presenteren we tussentijds voor feedback.

Wireframes

Door middel van wireframes schetsen we hoe de eerste opzet van het systeem eruit komt te zien. Wireframes zijn schetsen waarbij het visuele design achterwege is gelaten en alleen gefocust wordt op de navigatie en de aanwezige elementen op een pagina.

Visueel design

Als de wireframes voldoen aan de eisen, is de volgende stap het visuele ontwerp en de grafische interface (GUI). De wireframes zetten we om in visuele mockups welke laten zien hoe het systeem er daadwerkelijk uit komt te zien.

Ontwikkeling

Na het vaststellen van het ontwerp van het systeem gaat de technische implementatie van start. De visuele designs zetten we om in een werkend prototype dat getest kan worden. Naarmate er meer iteraties hebben plaatsgevonden wordt het prototype langzaamaan omgezet in een eindproduct. Zo bouwen we een koppeling met een database, schroeven we de beveiliging op en vervangen we de zogeheten placeholders door echte data.

Testen

Zoals eerder vermeld is het ons doel zo vroeg mogelijk een eerste testversie uit te brengen van het systeem. Na de ontwikkeling zullen we dan ook telkens een nieuwe versie online zetten. Deze versie kun je dan gebruiken voor het verzamelen van feedback. De feedback kunnen wij dan snel verwerken en implementeren in onze volgende cyclus, zodat het systeem zo snel mogelijk aan de wensen voldoet en we zo min mogelijk tijd verspillen aan het doorvoeren van grote wijzigingen. Als het systeem volop getest en geverifieerd is, zijn we klaar voor de lancering.

Release

Als het eindproduct af is, moet het beschikbaar worden gemaakt voor de gebruikers. In het geval van een website schaffen we de gewenste domeinnaam aan en regelen we de hosting van de database en applicatie. Ook andere services zoals automatische e-mails, SMS’js, push notificaties, etc. regelen wij. In het geval van een mobiele applicatie lanceren we de app in de App store en Play store. Dit kunnen we doen onder onze eigen naam, maar ook op naam van jouw bedrijf.

Nazorg

We doen er alles aan om een systeem op te leveren wat voldoet aan de behoefte. Natuurlijk kan het gebeuren dat er toch kleine fouten langs de uitvoerige testen komen of dat er nog kleine wijzigingen moeten worden aangebracht. Dat valt wat ons betreft onder de opgestelde offerte. We leveren graag iets op wat werkt en waar de opdrachtgever tevreden mee is.

Zin om te beginnen? Wij ook!

Ook als je zelf nog geen duidelijk plan hebt. We geven je graag advies of stellen een offerte voor je op. Natuurlijk helemaal vrijblijvend en zonder kosten.
Samen zetten we de volgende stap!

Neem contact op

Praten

Contact

Zien

  • Fris & Fruitig HQ
  • Brouwerijstraat 1
  • 7523XC Enschede
  • The Netherlands

Fris & Fruitig