Fris & Fruitig

contact
Menu

Menu

Praten

Contact

Zien

  • Fris & Fruitig HQ
  • Brouwerijstraat 1
  • 7523XC Enschede
  • The Netherlands

Home / Projecten

Onze projecten

Een kleine selectie waar we trots op zijn

Bij Fris & Fruitig ontwikkelen we software voor de gezondheidszorg. We ondersteunen bij research projecten, ontwikkelen prototypes, maken MedTech hardware slimmer en bouwen schaalbare applicaties voor een miljoenenpubliek. Software engineers met een passie voor de zorg. We maken zoveel mogelijk gebruik van bewezen innovaties op nieuw terrein. Slim maatwerk dus.

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Big data - Onderzoek naar infecties en antibioticagebruik

Research companion tool voor automatisering van onderzoek

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis hebben we geholpen om infecties en antibioticagebruik binnen zorginstellingen in kaart te brengen. Ieder jaar vinden meerdere onderzoeken plaats waarbij wordt gekeken naar cliënten met infecties en bijbehorende behandeling. Met onze software zijn deze onderzoeken grotendeels geautomatiseerd. Antibioticagebruik wordt opgespoord door toetsing aan richtlijnen en resultaten worden automatisch geanalyseerd en omgezet in dashboards. Zorgverleners kunnen hun resultaten direct inzien en vergelijken met andere instellingen. Zo kan resistentie tegen antibiotica worden bestreden.

> 1800
cliënten geïndexeerd
58
aangesloten zorginstellingen
NDC mediagroep

AVG Framework microservices

Consents bijhouden voor 50+ miljoen sessies

Als je via honderden kanalen dagelijks miljoenen mensen voorziet van nieuws, blogs en relevante advertenties, is grip houden op de AVG een uitdaging. Met een schaalbare cloud service via Amazon Web Services maakten wij het voor de NDC mediagroep mogelijk.

Voor iedere bezoeker op iedere website is bekend welke toestemmingen zijn afgegeven. Maandelijks handelen we hiervoor zo'n 50 miljoen sessies af met een gemiddelde responsetijd van 35ms.

Een microservice die gemakkelijk opschaalbaar is zorgt ervoor dat tijdens piekuren gebruikers net zo’n soepele ervaring hebben als op ieder ander moment. Elk van NDC’s kanalen kan zijn eigen huisstijl blijven voeren, zonder de centrale controle kwijt te raken.

AVG Framework | NDC mediagroep
50+ miljoen
sessies per maand
35 ms
gemiddelde response time
GGD Twente

Talk Sense chatbot

Geïnformeerd je soa-consult tegemoet

Met GGD Twente hebben we een mobiele iOS en Android app ontwikkeld die jongeren voorbereidt op hun soa-consult. De gebruiker heeft interactief contact met een chatbot, die vragen over seksualiteit, volwassen worden en het consult bespreekbaar maakt. Jongeren hebben de optie om anoniem te blijven of hun antwoorden veilig te delen met de GGD, om het consult gerichter te laten plaatsvinden. Daarnaast hebben ze via de app toegang tot een grote hoeveelheid relevante en betrouwbare informatie.

Het resultaat: meer inhoudelijke gesprekken tijdens het soa-consult en beter ingelichte jongeren. De applicatie wordt nu landelijk uitgerold.

GGD
40%
kent Talk Sense
30%
gebruikt het voor consult
OxandRijkswaterstaatBesixDura Vermeer
John LaingRebelTBI

Prestaties meten met robotic process automation

Automatisch end-to-end testen

De verlenging van de A16 en het onderhoud daarvan wordt gedaan door De Groene Boog, een combinatie van bouwbedrijven Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI in samenwerking met Rijkswaterstaat. Zij gebruiken het prestatiemeetsysteem van Oxand om de beschikbaarheid van de snelweg bij te houden. Maar wie meet de prestaties van dát systeem?

Om aan te tonen dat dit systeem aan de eisen voldoet, hebben wij als onafhankelijke partij een geautomatiseerde softwarerobot gebouwd die de functionele eisen van het systeem test. Met behulp van Spectron lopen we de hele applicatie door, waardoor binnen een uur alle functionaliteit en uitzonderlijke gevallen zijn getest. Als resultaat wordt een rapportage met alle bevindingen uitgedraaid. Zo kan het systeem met zekerheid worden gebruikt.

256 cases
< 1 uur gerapporteerd
Trimbos-instituut

Ontwikkeling van e-health applicaties in kaart

Efficiënter applicaties ontwikkelen door een balans tussen maatwerk en standaardsystemen

Het Trimbos-instituut onderzoekt en ontwikkelt een groot aantal applicaties per jaar. De applicaties worden veelal onafhankelijk van elkaar ontwikkeld, ondanks dat ze vaak overlap vertonen. Op verzoek van het Trimbos-instituut hebben we in kaart gebracht welke onderdelen terugkeren, en dus herbruikbaar zijn, en wat de wensen van de organisatie zijn. Zo blijft maatwerk mogelijk terwijl er toch gebruikt wordt gemaakt van een groot aantal standaardsystemen.

Toolkit e-health
Maatwerk en standaardsystemen gecombineerd
Grain Data

Highly efficient data collection

Front-end performance optimalisatie tot op de milliseconde

Grain Data Consultants helpt grote bedrijven met het ophalen van waardevolle informatie. Grote & complexe datastromen brengen grote & complexe uitdagingen mee. Samen met Grain hebben we gekeken naar een zo efficient mogelijke architectuur voor hun front-end libraries. Door middel van geoptimaliseerde software ondersteunen we dataspecialisten bij het uitoefenen hun vak.

Grain Data
1,2 miljoen
regels code geanalyseerd

Planl

Eenvoudig een afspraak met je zorgverlener

Planl maakt het contact tussen zorgverlener en patiënt makkelijker, gebruiksvriendelijker en toegankelijker voor zowel de zorgverlener als de patiënt. Afspraken worden eenvoudig online gemaakt, via de website van de zorgverlener of met je mobiele telefoon. De zorgverlener kan afspraken zelf bevestigen of bewerken en automatisch in het bestaande informatiesysteem importeren. In-house ontwikkeld en uitgebracht door Fris & Fruitig.

Planl
6500+
afspraken vereenvoudigd
eurohealthconnectUMCGhealth-i-careeurhealth1healthInterreg Duitsland-Nederland

Formagic

Procesoptimalisatie en automatisering administratie

In samenwerking met het UMCG als leadpartner en eurohealthconnect als management office ontwikkelden we een online platform voor voortgangsrapportages. Zo'n 50 organisaties in Duitsland en Nederland kunnen zo gezamenlijk en realtime voortgangsrapportages maken. Voorheen werden Excel en Word documenten heen-en-weer gemaild. Door een platform te bouwen met samenwerken als basis, zijn rapportages vollediger en gemakkelijker geworden. Antwoorden worden automatisch samengevoegd. Zo gaat een proces dat eerder weken in beslag nam nu in enkele uren.

Formagic
250+
rapportages gegenereerd
"Het elektronische formulier is een perfecte manier om voortgangsrapportages in te dienen."
Databeveiliging

Projecten

Onze projecten zijn stuk voor stuk oplossingen die op maat zijn ontwikkeld voor specifieke problemen, met mens en proces centraal. Ze maken werk leuker, gemakkelijker of toegankelijker. Simpele taken automatiseren we, zodat er meer tijd beschikbaar is voor werk dat er echt toe doet.

Wetenschappelijk onderzoek

Technologie

We werken altijd met JavaScript. Voor onze frontend gebruiken we vaak React en React Native. We zijn comfortabel met Node js, en Express om de backend te verzorgen. Het liefst werken we serverless, Firebase en Amazon Web Services. Onze applicaties worden uitgebreid getest met Jest, Mocha en Phantom.

Sprints

Agile

Onze projecten voeren we agile uit. Iedere twee of vier weken, een sprint genoemd, komen we met een deel van het eindproduct. Dat is dan direct bruik- en testbaar. Daardoor is voortgang transparant en is direct te zien of het ontwikkelde product wel écht de wens is. Bijsturen tijdens het project is geen probleem.

Aan de slag

Zin om te beginnen? Wij ook!

Ook als je zelf nog geen duidelijk plan hebt. We geven je graag advies of stellen een offerte voor je op. Natuurlijk helemaal vrijblijvend en zonder kosten.
Samen zetten we de volgende stap!

Neem contact op

Praten

Contact

Zien

  • Fris & Fruitig HQ
  • Brouwerijstraat 1
  • 7523XC Enschede
  • The Netherlands

Fris & Fruitig