Fris & Fruitig

contact
Menu

Menu

Praten

Contact

Zien

 • Fris & Fruitig HQ
 • Brouwerijstraat 1
 • 7523XC Enschede
 • The Netherlands

Home / MedTech

MedTech slimmer met software

Met nieuwe & bewezen technologie maken we innovatie nu ook toegankelijk voor de medische industrie.

Software engineers met een passie voor de zorg.

Universiteit TwenteUniversitair Medisch Centrum GroningenCanisius-Wilhelmina ZiekenhuisInterreghealth-i-careeurhealth-1health

Onze expertises

Onderzoek en prototypeontwikkeling

Verkenning

 • Haalbaarheidsonderzoek naar de inzet van een nieuwe technologie
 • Prototypeontwikkeling van nieuwe softwareoplossingen voor bijvoorbeeld:
  • Internet of Things
  • Big Data verzameling & verwerking
  • Cloud Computer Vision
  • Bluetooth Low Energy
Dashboards, interfaces en koppelingen

Uitbreiding

 • Koppelingen hardware met cloud services en externe API’s (oa. informatiesystemen, wearables, IoT, Bluetooth low energy, EPD's)
 • Dashboards voor data monitoring
 • Ontwikkeling van bedieningssoftware voor iOS, Android, desktop en web
Code assessments, geautomatiseerde testen en optimalisatie

Verbetering

 • Doorontwikkeling van software in Javascript, Node.js, TypeScript & React (Native)
 • Assessment & optimalisatie van bestaande Javascript software
 • Geautomatiseerd testen van software met o.a. Mocha, Jest en Spectron
 • Continuous deployment & DevOps voor schaalbare Clouddiensten

Meer weten?

Op onze pagina expertises lees je meer over wat we zoal doen. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van software?
Vraag vrijblijvend naar meer informatie of advies.

Vraag om meer info

Ons vakgebiedSoftware voor integraties en kopppelingen met cloud services

De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan bij het ontwikkelen van high-tech softwareapplicaties. Klein en groot. Van enkele tientallen gebruikers per dag, tot software voor miljoenen gebruikers per week. Die kennis zetten we graag in om apparatuur binnen de MedTech-industrie aan te sturen, uit te lezen en te koppelen aan cloud services zoals AWS, Google Cloud en Microsoft Azure. Zo kunnen we ieder bedrijf dat technologie voor de gezondheidszorg ontwikkelt laten meeliften op de razendsnelle technologische vooruitgang.

Onze kracht ligt bij het integreren van verschillende softwaresystemen, zowel bestaande als nieuwe. We genieten er daarbij van om processen te optimaliseren door foutgevoelig en saai mensenwerk te vervangen door snelle, betrouwbare, geautomatiseerde softwareoplossingen. Zo werken we mee aan een veilige, efficiënte en klantgerichte zorg.

Case study

NDC Mediagroep

GDPR readyMet hulp van de cloud

Als je via meer dan 100 kanalen dagelijks miljoenen mensen voorziet van nieuws, blogs en relevante advertenties, is grip houden op de AVG een uitdaging. Met een schaalbare cloud service via Amazon Web Services maakten wij het voor de NDC Mediagroep mogelijk. Maandelijks handelen we zo'n 50.000.000 sessies af met een gemiddelde response time van 35ms.

GDPR implementatie voor de NDC Mediagroep
Software voor de cloud

Software voor de cloud is software voor MedTech

De tijd waarin enkel microcontrollers met low-level C code via een H-brug apparaten in beweging konden zetten is voorbij. ARM bordjes, Raspberry Pis en Intel NUCs draaien gemakkelijk een Operating System zoals Linux of Android. Een Chrome browser in kiosk mode of een applicatie in Electron.js kan hierop gemakkelijk een fijne user interface tonen via bijvoorbeeld een touch screen. Of het daarbij om een IoT-device of een offline apparaat maakt qua software niet uit.

De cloud heeft veel voordelen

De voordelen van de cloud

Eenvoudig over-the-air software updates beschikbaar stellen, apparatuur op afstand aansturen of uitlezen, pushnotificaties bij alarmerende data, het geautomatiseerd uitwisselen, analyseren en verwerken van data, zien hoe gebruikers met je systeem omgaan. De voordelen van het gebruik van webtechnologie zijn legio. Uiteraard brengt een internetverbinding ook risico's met zich mee, een weloverwogen afweging is daarom noodzakelijk.

We zullen de laatste zijn die je gaan vertellen dat je geavanceerde image processing software of zware matrixberekeningen met javascript moet gaan ontwikkelen, maar de aansturing van de softwarelaag waarop dat wel gebeurt is daar zeer geschikt voor.

Uitvinders van software

Uitvinders van software

We beschouwen onszelf als uitvinders, problem solvers. We zijn nieuwsgierig, leren graag en zoeken continu naar nieuwe toepassingen voor bewezen technologieën. Zo maken we iets nieuws, zonder telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Het is onze missie om de nieuwste technologieën middels software toegankelijk te maken voor het bedrijfsleven.

Lees ons manifesto
Rapid prototyping

Rapid prototypingVernieuwen doen we samen

Uiteraard passen we niet zo maar experimentele technieken toe in kritieke producten. Tijdens een gedegen haalbaarheidsstudie en prototypeontwikkeling komen we er graag samen met jou achter of een technologie geschikt is voor jouw doelstelling. Samen besluiten we dan of het prototype meer energie, tijd en geld waard is. Zo besparen we je tijd en geld en voorzien we jou van genoeg kennis om beslissingen te kunnen maken.

Meer weten?

Zin om te beginnen? Wij ook!

Ook als je zelf nog geen duidelijk plan hebt. We geven je graag advies of stellen een offerte voor je op. Natuurlijk helemaal vrijblijvend en zonder kosten.
Samen zetten we de volgende stap!

Neem contact op

Praten

Contact

Zien

 • Fris & Fruitig HQ
 • Brouwerijstraat 1
 • 7523XC Enschede
 • The Netherlands

Fris & Fruitig