Fris & Fruitig

contact
Menu

Menu

Praten

Contact

Zien

  • Fris & Fruitig HQ
  • Brouwerijstraat 1
  • 7523XC Enschede
  • The Netherlands

Home / Healthcare & Research

Healthcare & Research

Fris & Fruitig werkt samen met klanten uit de zorg, de academische wereld en de medtech industrie om complexe softwarevraagstukken op te lossen. Met onze gecombineerde expertise vinden we softwareoplossingen uit.

Canisius Wilhelmina ZiekenhuisUMCGGGD TwenteTrimbos InstituutUniversity of TwenteCentre for eHealth & Wellbeing Research

Wij specialiseren ons in applicatieontwikkeling voor de zorg. Hierdoor spreken we de taal van de zorg. Die kennis gebruiken we om jou te helpen met het ontwikkelen van software. We denken graag mee om een oplossing gebruiksvriendelijker, veiliger en sneller te maken voor patiënt en zorgverlener.

Lees ons manifest

Mobile health

Door nieuwe applicaties, slimme wearables en betere sensoren krijgen patiënten meer inzicht in hun gezondheid. Integratie van hardware, uitwisseling van data en verbeteren van communicatie zijn uitdagingen die bij mobile health (mHealth) om de hoek komen. Wij ontwikkelen de technologie die mobile health mogelijk maakt.

GGD Twente

Talk Sense

Met GGD Twente hebben we een mobiele iOS en Android app ontwikkeld die jongeren voorbereidt op hun soa-consult. De gebruiker heeft interactief contact met een chatbot, die vragen over seksualiteit, volwassen worden en het consult bespreekbaar maakt. Jongeren hebben de optie om anoniem te blijven of hun antwoorden veilig te delen met de GGD, om het consult gerichter te laten plaatsvinden. Het resultaat: meer inhoudelijke gesprekken tijdens het soa-consult en beter ingelichte jongeren. De applicatie wordt nu landelijk uitgerold.

Bekijk de volledige case
Dashboard

Dashboards en data-uitwisseling

Monitoring in de zorg hoeft niet meer altijd in het ziekenhuis te gebeuren. Het verzamelen van data kan steeds vaker op afstand. Hiervoor is betrouwbare software noodzakelijk. Zorgverleners kunnen apparaten meegeven aan patiënten en gegevens realtime doorkrijgen. Routinecontroles kunnen daardoor thuis plaatsvinden. Wij verbinden zorgverleners en patiënten met portalen en dashboard.

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Infectie & Antibiotica-app

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis hebben we geholpen om infecties en antibioticagebruik binnen zorginstellingen in kaart te brengen. Ieder jaar vinden meerdere onderzoeken plaats waarbij wordt gekeken naar cliënten met infecties en bijbehorende behandeling. Met onze software zijn deze onderzoeken grotendeels geautomatiseerd. Antibioticagebruik wordt opgespoord door toetsing aan richtlijnen en resultaten worden automatisch geanalyseerd en omgezet in dashboards. Zorgverleners kunnen hun resultaten direct inzien en vergelijken met andere instellingen. Daardoor kan resistentie tegen antibiotica worden tegengegaan.

"

Samen met Fris & Fruitig hebben we een app ontwikkeld waar we trots op zijn.

- Triston Berkenbosch, GGD Twente

Cloud

Analytics, de AVG, cloud en natural language processing

We ondersteunen het zorgproces met applicaties die het korter, efficiënter en doelgerichter maken. Dit doen we door invoer te digitaliseren, informatie doorzoekbaar te maken en analyse van gegevens te automatiseren. Zo heeft de zorgverlener meer tijd vrij voor de patiënt.

UMCG

Formagic

In samenwerking met het UMCG als leadpartner en eurohealthconnect als management office ontwikkelden we een online platform voor voortgangsrapportages. Zo'n 50 organisaties in Duitsland en Nederland kunnen zo gezamenlijk en realtime voortgangsrapportages maken. Voorheen werden Excel en Word documenten heen-en-weer gemaild. Door een platform te bouwen met samenwerken als basis, zijn rapportages vollediger en gemakkelijker geworden. Antwoorden worden automatisch samengevoegd. Zo gaat een proces dat eerder weken in beslag nam nu in enkele uren.

Bekijk de volledige case

Bijzonder vanzelfsprekend

Innovatie in de zorg vereist speciale aandacht. Voor ons is dat vanzelfsprekend. Bij ieder project houden we de hoogste standaarden aan.
Databeveiliging

Databeveiliging

Zorggegevens zijn gevoelige data. Daarom werken wij altijd met de hoogste veiligheidsstandaarden. Onze partners zijn ISO gecertificeerd en data wordt versleuteld opgeslagen.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Onderzoekers binnen de gezondheidszorg kunnen bij ons terecht voor hun vraagstukken. We helpen bij de ontwikkeling van toepassingen voor het verzamelen, verwerken of analyseren van data.

Sprints

Sprints en prototyping

Ontwikkeling starten hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. We werken vanuit de gedachte: klein beginnen, stap voor stap doorontwikkelen. Een typisch eerste product dat wij opleveren is een prototype.

Aan de slag

Meer weten?

Zin om te beginnen? Wij ook!

Ook als je zelf nog geen duidelijk plan hebt. We geven je graag advies of stellen een offerte voor je op. Natuurlijk helemaal vrijblijvend en zonder kosten.
Samen zetten we de volgende stap!

Neem contact op

Praten

Contact

Zien

  • Fris & Fruitig HQ
  • Brouwerijstraat 1
  • 7523XC Enschede
  • The Netherlands

Fris & Fruitig